Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Pori

Pori on Satakunnan maakuntakeskus, jossa asuu reilu 80 000 asukasta. Se on Suomen 10. suurin kaupunki ja sijaitsee Kokemäenjoen suulla Selkämeren rannikolla. Kaupungin perusti Juhana Herttua vuonna 1558.

Porissa voi opiskella sekä yliopistossa että ammattikorkeakoulussa. Porin yliopistokeskuksessa toimii kaksi yliopistoa: Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto. Tampereen yliopiston Porin yksikössä voi opiskella teknillisellä puolella tai yhteiskuntatieteiden puolella ylemmän korkeakoulututkinnon; Turun yliopiston Porin yksikössä voi opiskella alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon kauppatieteiden tai kulttuurituotannon- ja maisemantutkimuksen koulutuksesta. Ammattikorkeakoulukoulutusta tarjoaa Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak.

Porilaiset opiskelijajärjestöt järjestävät vuosittain useita suuria opiskelijatapahtumia. Vuoden kohokohta on Akateeminen Wappu, jonka järjestää Pointer yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Muita suuria opiskelijatapahtumia ovat esimerkiksi kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Porin Kylterit ry:n syksyisin järjestämä Yrjönkadun Appro ja kahdesti vuodessa järjestettävä poikkitieteelliset haalaribileet Karhupoikkarit.

Porin kaupunki tarjoaa uusille asukkaille Muuttovoitto-sovelluksen, jonka kautta löytyy monia etuja niin Porin kaupungin kuin paikallisten yrityksienkin palveluihin. Henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan sovellukseen saa postikortissa, joka lähetetään muuttoilmoituksen tekemisen jälkeen. Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta pori.fi/uudet-asukkaat.

Pori tunnetaan muun muassa Pori Jazz -festivaalista, Yyterin hiekkarannoista, Porin Ässät -jääkiekkojoukkueesta, Lainsuojattomat -teatterifestivaalista ja Porispere-rockfestivaalista. Porista ovat kotoisin esimerkiksi Köpi Kallio, Kirsi Alm-Siira, Jorma Uotinen, Samuli Edelmann, Timo Koivusalo, Jenni Haukio, Kari Hotakainen, Danny ja pitkä liuta muita muusikoita, Erik Haula sekä monta muuta jääkiekkoilijaa.

Lisätietoja:

www.pori.fi
www.visitpori.fi
www.ucpori.fi

 

Jaa: